Censuur - Wat u niet mag weten over uw gezondheid

Recensies

Wakkerschudden uit het blindelings vertrouwen in medicijnen

Het boek is geschreven door een arts uit Hongarije. Tijdens de zes jaar dat hij zijn vak als arts binnen drie geneeskundige gebieden uitoefende, kwam hij achter de waarheden van datgene waar met name de farmaceutische bedrijven mee bezig zijn. Tesamen met de kennis die hij haalde uit de alternatieve geneeskunde, besefte hij dat hij verblind is geweest. Zijn opleiding heeft hem maar een kant van de zaak onderwezen en heeft hem bepaalde informatie onthouden. Deze inzichten kon hij niet verenigen met het uitoefenen van zijn vak en hij heeft in 1992 ontslag genomen. Hij heeft een enorm sterke tegenwerking ondervonden met het openbaar maken van al zijn bevindingen.

Dit is zijn uitgangspunt geweest tot het schrijven van zijn boek. Het is werkelijk een wakkerschudden van de lezer! Hij schrijft helder, logisch en overtuigend. Het is shockerend te lezen wat de macht is van de farmaceutische industrie, maar aan de andere zijde blijken wij (wanneer we patient zijn) een blindelings vertrouwen te hebben in medicijnen en in de artsen die ze uitreiken.

Het is een belangrijk boek om je een vollediger visie te geven over met name medicijngebruik en als tegenhanger hoe een gezond leven te leiden. — Irmin

De spijker op de kop

Dr. Lenkei beschrijft op een bijzonder doeltreffende manier wat er ontbreekt in het doen en denken van de westerse geneeskunst, namelijk het hele aspect van voeding. Tevens legt hij de negatieve invloed bloot die de farmaceutische industrie heeft in deze wereld en de winsten die zij daarmee opstrijken. Vrijwel alles is slechts gericht op de behandeling van symptomen en het maximaliseren van de verkoop van medicijnen. Door symptomen te behandelen en niet de ziekte te genezen, blijven patiënten structurele bronnen van inkomsten. Dr. Lenkei heeft een zeer belangrijke boodschap die door iedereen gehoord moet worden. Hij maakt heel duidelijk dat het vijf voor twaalf is, en dat het tij alleen door ons zelf nog gekeerd kan worden. Dit boek is een echte aanrader voor een ieder die het goed voor heeft met de mensheid! - NAvR

Hoe komt het toch?

Soms loop je jaren rond met een probleem en komt het nooit tot een oplossing. Er zijn zo van die vragen die zo vérstrekkend en gecompliceerd lijken dat de hoop op het krijgen van een passend antwoord al lang niet meer bestaat. Neem nou het volgende. Hoe komt het toch dat na al die jaren van dure medische zorg, mensen steeds meer schijnen te verzwakken en allerlei griezelige ziekten uit het niets te voorschijn komen die ons het leven steeds beroerder maken? Miljoenen professoren en studenten doen jaar in jaar uit de meest kostbare onderzoeken. Waarom dan toch lijkt het erop dat de misdaad alleen maar toeneemt, meer en meer mensen drugs gaan gebruiken en we er maar niet in slagen gelukkig te zijn en ten volle van onze westerse welvaart te genieten? Deze vragen zijn snel gesteld, maar de hoop op een passend antwoord is te vaak de bodem in geslagen. Toch zouden we met een helder antwoord en met enige praktische kennis ons leven zodanig kunnen aanpassen, dat we daadwerkelijk gezond en gelukkig kunnen worden en ten volle van het leven kunnen genieten. Maar de antwoorden en oplossingen lijken ver weg.

We lezen boeken, tijdschriften en kranten, niet alleen maar om de weten wat er gebeurt in de wereld, maar ook om een remedie te vinden tegen alle oneerlijkheid en spanning waar we dagelijks mee te maken hebben. Er wordt veel geschreven, heel veel, maar tevergeefs zoeken we naar wat nu juist voor ons zo belangrijk is. Maar soms loopt het anders. Dan vind je iets dat wel degelijk houvast geeft en dat je wel degelijk een beetje verder op weg kan brengen naar gezondheid en geluk. Toen mij het boek “Censuur, wat u niet mag weten over uw gezondheid” van dr. Gábor Lenkei werd overhandigd, dacht ik te maken te hebben met het zoveelste zelfhelpboek, een nieuw dieetboek, waarvan ik er al zoveel gelezen had, maar het pakte anders uit. Tijdens het lezen van het boek kwam ik erachter dat niet iedereen uit is op onze goede gezondheid en dat niet iedereen gebaad is bij ons levensgeluk. Ik kwam erachter dat er miljarden worden besteed om ons te misleiden, ons ziek te maken om er vervolgens flink aan te verdienen. Ik kwam erachter dat zelfs goedwillende medici zonder het zelf te weten op het verkeerde been worden gezet en ons dingen voorschrijven die ons alleen maar zieker maken en onze klachten laten voortduren of zelfs verergeren. Dat was nog niet alles. Ik las ook hoe het allemaal beter kon en wat ik daadwerkelijk kon doen om mijn gezondheid en levenskracht te verhogen. Ik was opeens klaarwakker. Ik had antwoorden. Ik kon daadwerkelijk mijn leven zodanig aanpassen dat ik gezonder en gelukkiger werd, iets waarvan ik altijd had gedroomd. Het leven zag er opeens veel zonniger uit. Er was een einde aan de donkere tunnel en er werd een klein lichtje zichtbaar.

De titel zegt het al: eigenlijk mag u het allemaal niet weten. U mag het niet weten omdat er bepaalde industriële belangen zijn die geen miljarden meer kunnen opstrijken als u wijzer zou worden. Ze zouden geen invloed meer kunnen uitoefenen op gezondheidsorganisaties en regeringen. Ze zouden hun fabrieken niet draaiende kunnen houden. Dat u niet gezond of gelukkig bent, dat telt niet mee. Als hun belangen maar beschermd zijn en als hun riante inkomen maar gewaarborgd is. En dat gebeurt allemaal voor onze ogen en we hebben er nauwelijks zicht op.

Er hoeft nauwelijks gezegd te worden dat ik dit boek van harte aanbeveel aan iedereen die, net als ik, een gezond en gelukkig leven wil leiden. Er staan dingen in die u eigenlijk al lang wist. U leest dingen die u nog niet wist en dat bij elkaar zorgt ervoor dat de legpuzzel plotseling in elkaar past. U krijgt het idee te pakken, u weet wat u moet doen en u kunt een betere weg inslaan. Lees het boek en gebruik het. Uw leven zal een andere wending nemen.

B.S., Amsterdam

Ik geloof niet zo in complotten

"Ik ben niet zo'n type die gelooft in complotten en dat soort zaken, maar wat in dit boek beschreven staat had ik niet verwacht. Het is toch wel wat erger dan ik had gedacht en ik ben blij dat ik dit boek heb gelezen en ik raad het iedereen aan die toch wat bewuster wil zijn van hoe de farmaceutische industrie te werk gaat om het te lezen.

Het is belangrijk deze informatie te weten zodat je dan ook bewuster om kan gaan met je gezondheid, en ook zorgen dat je lichaam alles heeft wat het nodig heeft om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven."

H.K., Amsterdam

Wie geloof je?

Wetenschappers, artsen, de Overheid, farmaceuten en vele anderen die ook onder dit verhaal vallen hebben hun mening klaar over onze gezondheid.

We moeten dit en moeten dat...

Wie geloof je? Bij wie heb je een vertrouwd gevoel?

Het is waar dat velen zullen zeggen: "Je ziet door de bomen het bos niet meer". Dat is ook niet zo verwonderlijk als we bedenken dat het thema gezondheid de laatste tijd op zoveel verschillende manieren gebruikt en misbruikt wordt.

Lectuur is er ook genoeg en daarbij wil ik graag de kanttekening plaatsen dat je daarbij wel moet opletten uit welke hoek het is geschreven. Journalisten die belang hebben bij de farmaceutische industrie vallen in mijn beleving af als het om objectiviteit gaat. Want wie belang heeft bij een bedrijf is al zo gefocust op deze onderneming dat hij of zij alleen de goede kanten daarvan wil vermelden en als er geen goede kanten zijn dan is schrijven over wel goede invloeden niet zo moeilijk. Met andere woorden kijk wie het artikel of het boek geschreven heeft. Zijn er banden met de farmacie, trek dan je conclusie.

Als artsen schrijven dat zaken niet zijn zoals ze lijken, steken zij hun nek uit en in die zin zijn zij betrouwbaar. Het is namelijk voor hun broodwinning en goede naam onder hun collega's beter om mee te hobbelen met de algemene meute en de patiënten maar recepten voor te schrijven die de farmacie hen aanbied.

Dr. Gábor Lenkei is een arts in Hongarije die een totaal andere mening heeft dan zijn collega's.
Hij brengt dan ook via het boekje dat hij heeft geschreven: "Censuur... wat u niet mag weten over uw gezondheid" een verhaal naar buiten dat iedereen zou moeten lezen.

Vele feiten komen aan het licht, of eigenlijk die het daglicht niet mogen verdragen. In begrijpelijke taal is dit boekje geschreven. Hiermee kun je nu je buurvrouw en alle buurvrouwen van het land de weg wijzen. Buurvrouwen kunnen moeders of oma's zijn die weer de zorg hebben voor kinderen en of kleinkinderen. Zij komen elkaar tegen op de schoolpleinen en in de winkels. Zij wisselen ervaringen met elkaar uit en dat is toch de grootste groep in het land die een invloed kan hebben op onze gezondheid.
Als wij onze buurvrouwen de weg wijzen naar de goede informatie en men is er door geraakt dan zal men er naar handelen en zo zullen vele gezinnen hier wel bij varen. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Dr. Gábor Lenkei doet je inzien hoe belangrijk vitamine C is, maar ook waar je op moet letten bij het aanschaffen van voedingssupplementen. Hij vertelt over de momenten in de geschiedenis waar het fout ging en met welk erfgoed wij nu nog opgezadeld zitten.

Vroegere wazige wetenschap wordt nu nog steeds gebruikt omdat de farmaceutische industrie daar wel bij vaart. Zij kunnen namelijk geen patent aanvragen op vitamine C of andere gezonde natuurlijke middelen die je zo zelf tot je kunt nemen zonder doktersrecept.

Dr. Lenkei wil geen arts meer zijn zoals van hem verwacht werd na zijn artsenstudie. Dit is een man die niet mee doet met het vullen van zijn en de farmaceutische schatkist over de ruggen van zijn medemens.

Tijdens het lezen van zijn boekje groeide mijn respect voor hem bij elke bladzijde die ik verder kwam. Als alle artsen nu eens dachten zoals deze dokter die duidelijk heeft begrepen welke eed hij heeft afgelegd aan het einde van zijn studie. Een eed om de mensheid oprecht te helpen.

Geef het boekje cadeau aan je buurvrouw en doe jezelf een plezier door het ook te lezen. Laat het goed op je inwerken. In het belang van onze kinderen is het zaak dat we dit soort geschreven werk in ere houden en veelvuldig verspreiden.

Dr. Lenkei is een voorbeeld voor allen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg! Chapeau!

Anneke Bleeker
Schrijfster van: Wat je niet verteld wordt over vaccinaties.
www.verontrustemoeders.nl

Link tussen de farmaceutische industrie en de macht van het geld

"Dit boek geeft de achtergrond over en het waarom vitaminen en mineralen belangrijk zijn. Ik was op zoek naar de link naar de farmaceutische industrie en de macht van het geld. In dit boek vond ik hierop het antwoord.

Dit boek geeft heel duidelijk aan waarom we vitaminen en mineralen als supplement nodig hebben. Er staat duidelijk in beschreven dat het een combinatie van supplementen moet zijn. Vitaminen en mineralen werken namelijk complementair (de een kan niet zonder de ander).

Het is een goed naslagwerk waardoor je inzicht krijgt in: de invloed van de geldmarkt en farmaceutische bedrijven op jou gezondheid, en er is een oplossing, dus lees het boek."

E. v.d. V., Maastricht

Beter dan ik dacht

"Het is echt een fantastisch boek! (beter dan ik dacht) Ik heb erin gevonden wat ik nodig had: het antwoord op waarom ik ziek was. Dat is echt geweldig. Het is echt belangrijk om dit te weten.

Ik wist niet waardoor veel ziektes worden veroorzaakt, en ook niet precies hoe de farmaceutische industrie al tientallen jaren bezig is de academische wereld te beïnvloeden."

O.P., Amsterdam

Verzending door

Verzending via TNT

Verzending via Selektvracht

Online betalen met:

Lenkei boeken betaalmethode

Voorwaarden:

Verzendkosten:
€1,95

Levertijd:
NL: Voor 16:00 besteld,
morgen in huis.

BE: boeken gaan met de gewone post. De meeste boeken arriveren binnen enkele dagen, maar onze ervaring is dat het soms (helaas) tot 13 dagen kan duren met de Belgische post.