Censuur - Wat u niet mag weten over uw gezondheid

Quotes

Hieronder vindt u enkele stukjes uit het boek

Dieren krijgen zelden hartaanvallen

'Toen ontdekte ik dat hart- en vaatziekten in het dierenrijk in wezen niet voorkomen, terwijl het bij mensen een van de voornaamste doodsoorzaken is. De volgende ontdekking betekende een doorbraak voor de natuurgeneeskunde wereldwijd: dieren zijn zelf in staat vitamine C aan te maken, wat noodzakelijk is voor de vorming van collageen - een versterkende molecuul voor ons lichaam en bloedvatenstelsel. Hoe meer vitamine C, hoe meer collageen, hoe beter de stabiliteit van de wanden van het bloedvatenstelsel en hoe minder hartaanvallen. Dieren krijgen zelden hartaanvallen omdat ze zelf voldoende hoeveelheden vitamine C kunnen aanmaken. Wij kunnen er nog niet één molecuul zelf van aanmaken en ons dieet bevat vaak te weinig vitaminen, wat tot verzwakking van het bloedvatenstelsel leidt en het gevoelig maakt voor afzettingen. Deze afzettingen ontstaan voornamelijk daar waar onze bloedvaten door mechanische spanning belast worden - met andere woorden, de kransslagaders van het pompende hart.'

Wie betaalt, bepaalt

'Ja, wie betaalt, bepaalt. Het zal niet mogelijk zijn voor de sponsoren van de medische faculteiten om het curriculum tot in het kleinste detail te bepalen. Maar dat hoeft ook helemaal niet wat het kartel en haar doeleinden betreft. U kunt er zeker van zijn dat er totale controle is over wat er niet onderwezen wordt en dat onder geen beding ook maar een stuivertje van Rockefeller ooit zijn weg zal weten te vinden naar een faculteit, ziekenhuis, docent of onderzoeker die het onorthodoxe uitgangspunt koestert dat de beste medicijnen in de natuur te vinden zijn. Terwijl dokters in spe gedwongen honderden uren moeten besteden aan het stampen van namen en werkingen van allerlei soorten chemische geneesmiddelen, mogen ze in hun handen knijpen als er überhaupt tijd besteed wordt aan het onderwerp voeding. Sommige opleidingen slaan het onderwerp gewoon over. Als gevolg daarvan weet de gemiddelde vrouw of assistente van de dokter aanzienlijk meer over praktische voeding dan de dokter zelf.'

Als de artsenbezoeker....

Als de artsenbezoeker van de farmaceutische industrie erin slaagt om, stomtoevallig natuurlijk, een gegeven aantal patiënten binnen een gegeven periode het nieuwe, sterk aanbevolen product voorgeschreven te krijgen, dan ontvangt hij vanuit de farmaceutische industrie wellicht een uitnodiging voor het bijwonen van een medisch congres waarvoor alle kosten vergoed worden. Zo'n congres vindt dan bijvoorbeeld plaats op Kreta of een andere aantrekkelijke locatie en als het toevallig net in de buurt wordt gehouden, heeft de artsenbezoeker gewoon pech gehad. Maar indien het product aan een zeker aantal mensen wordt voorgeschreven, dan vindt het congres ook zeker op een leuke locatie plaats. Tijdens zo'n 7- of 10-daags congres is het absoluut noodzakelijk om flink van de plaatselijke cultuur en natuur te genieten zodat de congresbezoekers niet onverhoopt tabak van de wetenschap krijgt - waarbij 80 of 90 procent ruimte voor ontspanning als aanvaardbare norm gehanteerd wordt.

Het wegvagen van de concurrentie

Een voorwaarde voor de opkomst van de farmaceutische industrie als succesvol investeringsbedrijf was het wegvagen van de concurrentie van veilige en natuurlijke behandelmethoden, omdat deze niet patenteerbaar zijn en hun winstmarges beperkt. Daar komt nog bij dat deze natuurlijke therapieën werkzaam kunnen zijn in het voorkomen en uitroeien van ziekten door de essentiële rol die ze spelen binnen de stofwisseling van de cel.

Als resultaat van de systematische uitroeiing van natuurgeneeskundige therapieen en de overname van de gezondheidszorgsystemen in de meeste landen ter wereld heeft de farmaceutische industrie miljoenen mensen en vrijwel alle landen ter wereld afhankelijk gemaakt van haar investeringsactiviteiten.

Eten van eieren met spek gevaarlijk?

Toch waren er een paar dingen die mij een beetje dwars zaten. Die niet helemaal op hun plek wilden vallen. Bijvoorbeeld: als het menselijk lichaam zelf cholesterol produceert - want als je op ieder gegeven moment onderzoekt wat het lichaam aan cholesterol bevat, zijn de paar gram die je aantreft altijd lichaamseigen - hoe kan het eten van eieren met spek dan zo gevaarlijk zijn? En hoe kan het dat onze voorouders kerngezond waren, terwijl hun dieet zo vetrijk was? En waarom worden er regelmatig geneesmiddelen met tonnen tegelijk van de markt gehaald met 'werkzaamheid niet aangetoond' of 'veroorzaakt schade aan de lever' erop, terwijl ze toch jarenlang uitgebreid getest en onderzocht waren?

Chemische industrie

Moderne "Industriele" planten krijgen veel ziekten. Gezonde planten zijn erg resistent en worden niet snel ziek. Onze gewassen, die kunstmatig versneld groeien en met ernstige voedingstekorten te kampen hebben, zijn wel zwak en gevoelig voor aandoeningen. Hierdoor ontstaat een bijkomstig probleem. De landbouw moet enorme hoeveelheden chemische stoffen gebruiken die de grond verder vervuilen, net als het water en zelfs de lucht. De wind draagt de insecticiden waarmee gesproeid wordt ver mee. Chemische stoffen die zich in of op de gewassen bevinden, belasten ons lichaam verder. We moeten hieraan tegenwicht bieden.


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en krijg elke maandag nieuws & quotes die te maken hebben met uw gezondheid. Ontvang direct 2 gratis e-boeken van dr. Lenkei: Gezonde Kinderen en Schoonheid en Collageen.

 
 
Anders bestellen?

Bestelt u liever per e-mail?

E-mail ons uw gegevens op:

bestelling@lenkei.nl

Bestelt u liever telefonisch?

020 - 760 4812 
(maandag tot vrijdag tussen 09:30 en 17:30) 

Verzending door

Verzending via TNT

Verzending via Selektvracht

Online betalen met:

Lenkei boeken betaalmethode

Voorwaarden:

Verzendkosten:
€1,95

Levertijd:
NL: Voor 16:00 besteld,
morgen in huis.

BE: boeken gaan met de gewone post. De meeste boeken arriveren binnen enkele dagen, maar onze ervaring is dat het soms (helaas) tot 13 dagen kan duren met de Belgische post.